Afdrukken

Welpenkamp zondag 2017

Welpenkamp zondag 2017 

Gisterenavond zijn we na het corvee weer in de winkelstraat geweest. Daar hadden de winkels nog steeds ruzie met elkaar over wie wij zouden gaan helpen. Uiteindelijk na veel overleg kwam het idee dat we doormidden van een katapult spel bordjes kapot zouden gaan schieten. Achter op de bordjes stonden de namen van de winkels. De winkel waarvan het bordje kapot zou gaan die zouden we de volgende dag gaan helpen. Het was nog best wel moeilijk maar als eerst ging het bord van de outdoor winkel kapot. Daarna mochten we nog even bij het kampvuur gaan zitten daar hebben we nog paar spelletjes gedaan. Toen hebben we een spelletje gedaan met een lamp die reageerde op geluid. De kleur van de lamp die bleef staan na het zingen die tent moest toen als eerste naar bed.
Vanochtend hebben we eerst ontbeten en zijn we weer naar de winkels gegaan. Toen was in de outdoor winkel de kaart kwijt van het gebied waar wij nu zitten. Die moesten we doormiddel van het knutselen van een ladder ergens boven af pakken. Deze lag namelijk bij roma gifts op de bovenste plank in het magazijn. Toen zijn we daarna een tocht gaan lopen en de weg moesten we zoeken met de kaart en een kompas. Bij de lunchpost hebben we eerst wat gespeeld en daarna gegeten. Na het eten moesten we weer verder lopen maar nu met een gps apparaat die stuurde ons van punt naar punt totdat we terug waren. Toen we eindelijk bijna terug was "viel" Elroy en had toen last van zijn rug. Om hem toen te helpen hebben we eerst in de outdoor winkel wat spullen gehaald om hem met de bolderkar op te kunnen halen. Daarna zijn we lekker gaan eten. 
Vandaag stond er op het menu: 
Tomatensoep, gebakken aardappels, hamburger, tomaat komkommer met als toetje vlaflip. 

Het leukste vonden we vandaag; dat we Elroy moesten helpen 

Groetjes tent rood,
Coen, Jesse, Nick, Thijs, Teun, Sam, Lars en Gijs 


Afdrukken

Welpenkam zaterdag 2017

Welpenkamp zaterdag 2017

Vandaag zijn we begonnen op de scouting. Daar hebben we het kamp geopend.
Toen kwamen er paar mensen die allemaal van verschillende winkels waren. Eentje was van de fitness toen kwam buurman en buurman toen eentje van roma gifts en toen een van de bakkerij. Ze waren allemaal ruzie aan het maken want ze wilde graag allemaal hulp van de welpen. Daarna zijn we met de auto's naar Eindhoven gegaan. Om daar naar een speeltuin te gaan. Daar was een vlot waar allemaal visje onder zaten in het water. Ook was er een groot schip. We zijn ook nog een muur gaan maken van grote legoblokken. We hebben toen ook nog een grote waterpoel gemaakt in de zandbak. En ook hebben we verstoppertje gespeel met de ouders. 
Na de speeltuin zijn we naar het kampterrein gegaan waar we te horen kregen in welke tenten we zouden liggen. Nadat we alle spullen in de tent hadden gelegd zijn we gaan eten. Vandaag stond er op het menu: groentesoep met ballen, nasi met saté, gebakken uitjes, ei en kroepoek en daarna kregen we als toetje gele vla met banaan en hagelslag. 

Het leukste vonden we vandaag: De speeltuin! 

Groetjes tent blauw
Max, Bavo, Naud, Jesen, Wessel, Bram, Joep en Marijn 


Afdrukken

Zaterdag 2 zomerkamp 2016

Loki was eerder op de vrijdag al gevangen genomen door de welpen en door Thor en twee Vikingen mee genomen. Nu kwamen ze met zijn alle om de welpen te bedanken voor het harde werken en verslaan en vangen van Loki. Zijn snode plan om de wereld van de mensen (Midgard) te gaan overheersen was nu mislukt. Nadat de welpen waren bedankt nam Thor Loki mee en ze verdwenen in een grote wolk van rook en bliksem weer naar de wereld van de Goden (Asgard). De Vikingen namen ook afscheid en gingen vervolgens hun eigen weg.

Afdrukken

Vrijdag zomerkamp 2016

Na het Corvee zijn we eerst gaan vrij spelen. Na het vrij spelen zijn we eerst naar de kampvuurkuil gegaan voor de dagopbrengst en de uitslag van de spelletjes. Tijdens het handelen kwam Thor en hij vertelde we de draak moesten gaan zoeken om zo de edelstenen van loki af te kunnen pakken. We mochten allemaal een keer de hamer van Thor vast houden en deze was helemaal niet zwaar of toch wel. Toen Thor weer weg ging kregen we allemaal een ijsje en zijn we bij het kampvuur het spel van het volkje gaan spelen hoe dat moet verklappen we niet. Toen gingen we een tochtlopen in twee groepen. Om de draak te zoeken het was al helemaal donker. We zagen in de tocht een soort kluis, koffer, schatkist met een boel rook en licht. We moesten allemaal kleine lampjes volgen en werd geschreeuwd en we kwamen allemaal enge dingen tegen zoals blauwe rook en fel gekleurd licht. En een PPSSSSSTTT het was ook wel heel mooi toen kwam er een busje en een Cow- Boy met een soort brandblusser hij zei Taxi in stappen. Het ritje in de bus was erg hobbelig. En de lichten gingen aan uit aan uit enz. Toen we uit het busje stapte moesten we naar gebouw waar we een vuurshow te zien met vuurspuwers en een mevrouw die zwaaide met twee vuurballen. Uit de grond kwam ook vuur omhoog bij de vuurshow zagen we Loki. Die het na een tijdje op een lopen zetten en hij ontsnapte met de edelstenen. Na de show zijn we nog even bij het kampvuur geweest en zijn we gaan slapen.

Afdrukken

Donderdag zomerkamp 2016

we hebben na het corvee nog het magische Viking vierkant afgemaakt en land had gewonnen, zij kregen nog de schapen van gisteren. Daarna gingen we naar de kampvuurkuil en toen zagen we een drakenpootafdruk. Toen kwam Thor langs en legde uit over draken en enorme hopen schijt. Na het kampvuurspelletje gingen we slapen.

Copyright Scouting Thomas-More Prinsenbeek 2017 | Login