Deze week werden wij opgeschrikt door wat velen voor onmogelijk hielden: een oorlog aan de randen van Europa. Het is onduidelijk hoe dit conflict gaat eindigen, maar één ding is zeker: het zal tot een onbeschrijfelijke humanitaire ramp in Oekraïne leiden. Onze zusterverenigingen in dat land richten zich nu op hulpverlening in de steden en dorpen. En daarbij hebben ze onze hulp hard nodig!

Ook in de landen in de directe nabijheid van deze oorlog zijn lokale scouts direct in actie gekomen om te helpen bij de eerste opvang van vluchtelingen. Ze laten daar zien waar we goed in zijn: organiseren, aanpakken en ondersteunen van jonge kinderen in moeilijke omstandigheden. We kunnen hen in deze verschrikkelijke situatie helpen. Met een financiële bijdrage van scouts wereldwijd kunnen de lokale verenigingen in het oorlogsgebied snel de juiste hulpgoederen aanschaffen en hun belangrijke werk blijven doen. Hoe?

Er is een speciale badge in de maak voor scouts die hun betrokkenheid willen tonen. Deze badge kost 3 euro, en de wereldwijde scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS zorgen ervoor dat de opbrengst bij de verenigingen terecht komt. Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden zullen we de badges via de Thomas-More Scoutshop bestellen. In de komende week kan iedereen die dat wil een badge bestellen via de leiding van de speltak. De kosten (3 euro) graag contant afrekenen.

Het is ook mogelijk om een directe donatie te doen om de lokale scoutingverenigingen te ondersteunen; meer informatie hierover vind je hier.

Op dit moment kunnen de mensen in Oekraïne elke hulp gebruiken. De scouts in het oorlogsgebied hebben onze hulp nodig!